|
•
|
|
|
Aug 29, 2010 | 13:20 |
|
|
אם כי יחסר לנו ויטמין ואפילו מסוג אחד אנו נזכה לשבש מערכת מסוימת בגוף העלולה לגרום לנזק בריאותי, בשביל שהבריאות שלנו תהיה אידיאלית אנו צריכים לדאוג לסוגים של מזון שונה ומגוון בתפריט. ויטמינים נמצאים במזונות מן החיי ומן הצומח, פרט לאכילה מגוונת ועשירה בשלל ויטמינים מומלץ לקחת כמוסות מינורית המכילות ויטמינים הדרושים והחסרים בגופינו. בימים האחרונים ויטמינים בכמוסות הינה אופציה מעולה התורמת לנו בגדילה וצמיחה, מלבד זאת גוף האדם אינו מסוגל לייצר לבד ויטמינים הדרושים לו ולכן זאת אופציה מצוינת לשמור על בריאות מיטבית. מחסור ויטמינים הינה תוצאה של הרגלי אכילה לא תקינים או חוסר אכילת ירקות ופירות, על מנת להגיע להרכב מלא של ויטמינים רצוי להרבות באכילת פירות וירקות.
קישור מצורף:
ויטמינים
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 26, 2010 | 01:22 |
|
|
מחמת זאת שעם התפתחות השנים הטכנולוגייה התפתחה ישנו יותר מידע על הסובב אותנו ובעיקר על החומרים הנזקקים ומצויים בגופינו, בתקופות קודמות ביוון חקר הגוף החי והצומח אינו היה מפותח בחקר חלבונים. חלבונים הם אחד מאבות המזון וללא שום ספק שגופנו זקוק לכך, הואיל וחלבונים אינם נמצאים רק בגוף הגבר אפשר לספק אותו לאדם על בסיס יום-יומי בכל עת שאנו זקוקים לו. חלבונים מצויים בגוף האדם ומרכיבים את השרירים והרקמות בגופינו, מפאת העובדה שלחלבונים מקצוע צריך בתפקוד גופינו קיים הצורך לצרוך אותו במידה נכונה. בגילאים אחרים כמות חלבונים הנזקקת לצריכה ביום אחרת, ככל שבן הגבר קשיש יותר כך כמות חלבונים שלה הוא זקוק גדולה יותר.
קישור מצורף:
חלבונים
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 03, 2009 | 22:13 |
|
|
עד שלא יוכרו מקצועות הרפואה המשלימה מגופים ממשלתיים ויהיה פיקוח על כמות השעות,המרצים ובחינות קבלה מחמירות.
כל נסיון להפוך לגוף רציני הוא ממש לא רציני.
אני מטפל שנים בתחום ולמדתי במדיסין והייתי מספר שנים מתרגל ואני יכול להגיד לכם שרמת ההכשרה היא ביזיונית. את הלמידה האמיתית עושים בטיפולים ובספריות וברדיפה אחרי רופאים ומטפלים המתעסקים 20 - 30 שנה בטיפול.
צר לי
אבל זו האמת
חבל על האנרגיה שלכם
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 04, 2009 | 02:56 |
|
|
בחיים אפשר להיות מושפע או משפיע - גישת התלונה, הביקורת, הקורבנות ודיכוי המוטיבציה של האחר אינה תורמת לשום דבר, בשום צורה - רק האמונה שניתן לשנות תייצר מציאות חדשה
לגבי העמדה הספיציפית שלך, אני משוכנע שכל ראש מכללה שתדבר איתו על הנושא לא יסכים איתך שרמת ההכשרה היא ביזיונית. אני יכול לדבר כמורה במכללת לסקי ולומר שרמת ההכשרה שם היא גבוהה מאוד.
פיקוח של המדינה לא יביא שום גאולה - הגאולה מגיעה מבפנים. מכתיבת תוכניות לימודים, ביצוע השתלמויות, התאגדות מקצועית ופיתוח מקצועי, קביעת סטנדרטים לקופות החולים ובתי החולים ולמוסדות ההכשרה ע"י הגופים המקצועיים - זה תלוי רק בנו, גם בך (:
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jan 07, 2010 | 18:27 |
|
|
אמנם את הלמידה העקרית עושים בטיפולים אבח לפני זה צריך להגיע לתובנות וללמידת התחום, ובלי זה אתה לא יכול לגשת ולהתחיל לטפל
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 25, 2010 | 14:42 |
|
|
זה לךא אומר שכל מי שעובד ב ספא למשל הוא בגישת הנותן ורואה את חצי הכוס המלאה. איך אפשר לטפל בזה?
קישור מצורף:
ביטוח חובה
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Feb 25, 2010 | 12:40 |
|
|
יש לי שאלה שאני מתלבט בה ואשמח לשמוע את דעתך.
אני מטפל ברפואה סינית , למדתי זאת ארבע שנים והוסמכתי בתחום באחת המכללות הנחשבות בארץ.
בהמשך למדתי גם ביואנרגיה והילינג , וכיום אני מטפל בשיטה המשלבת דיקור וביואנרגיה. אינני מטפל לפי המפות של הרפואה הסינית , אני מתבסס על יכולתי לחוש מרידיאנים ונקודות ודוקר לפי זה. זה עובד הרבה יותר טוב מאשר בתקופה בה עבדתי לפי הרפואה הסינית הרגילה.
אני קורא לדרך בה אני עובד "דיקור אנרגטי" והיא כבר איננה רפואה סינית מבחינת הפילוסופיה והשיטה. בעיני זה יותר קרוב להילינג מאשר לרפואה סינית. אני מפתח אותה כבר בערך שנתיים שלוש וזה מתפתח כל הזמן עוד ועוד.
אני מעוניין להירשם בגוף כלשהוא כמטפל , אך האיגוד של הרפואה הסינית מכריח אותנו לעשות בחינות כדי להירשם דרכו - בחינות שמבחינתי כבר אינן רלוונטיות - כי אני לא מאמין במפות המרידיאנים הרגילות , ולא בתיאוריה ולא בפילוסופיה הסינית.
אני יודע שכבר אינכם רושמים אצלכם מטפלים ברפואה סינית , אך אשמח אם תהיה אפשרות לרשום אותי אצלכם כמטפל ב"דיקור אנרגטי". ולקבל את התו המעיד על היותי מטפל רשום.
כמובן שאני מוכן ושמח להראות תעודות המעידות על הכשרתי ואשמח לבוא להדגים ולהסביר איך זה עובד. אני חושב שהמדובר בשיטה עם פוטנציאל רב , ואשמח אם יש דרך כלשהיא לרשום שיטה כזו אצלכם - על שמי.
אודה לך מאוד על ההתיחסות.
יוסף
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Mar 02, 2010 | 18:20 |
|
|
שלום יוסף ותודה על הפניה החשובה שלך, שבטח רלוונטית למטפלים רבים כמותך.
אתחיל מהשורה התחתונה: תקן RCP ניתן רק למטפלים מוסמכים לפי האיגודים המקצועיים החברים בלשכה, ועל כן אין אפשרות לרשום אותך כמטפל ב"דיקור אנרגטי" היות ואין איגוד מקצועי כזה בלשכה ובכלל עם הגדרות מקצועיות ברורות, סילבוסים ופיקוח על בתי הספר בתחום.
נושא הרפואה הסינית הוא בעייתי היות וגם אם היית חבר באגודה לא יכולת להירשם לפנקס המטפלים הארצי נכון להיום, שכן האגודה לריפוי סיני אינה חלק מהלשכה ועמדתה הרשמית היא לא להיות חלק מתקן ארצי ברפואה משלימה, שכן אינה רואה ברפואה הסינית כרפואה משלימה, אלא משהו אחר.
לצערי אין לי פתרון נקודתי עבורך מלבד להירשם לאגודה לאגודה לריפוי סיני, ולקיים את הדרישות המקצועיות שלה, ואז לפעול כחבר אגודה לשינוי עמדתה בעניין הרישום לפנקס המטפלים, שכן כל העמותות הינן דמוקרטיות וגורלן נתון בידי רוב החברים בהן.
בעניין הגישה הטיפולית שלך, דעתי האישית היא שאין מניעה שתהיה מטפל רשום ברפואה סינית, שמביא את האינטרפטציה האישית שלו - זה מה שקורה בכל מקצוע ממילא. אין שני מטפלים בשום מקצוע, ובכלל זה רופאים, אשר פועלים באותה הדרך בדיוק. כל אדם מעצם היותו ישות סובייקטיבית מביא את אוסף הכישורים שאסף לאורך הדרך לטיפול הפרטני. למשל רופא MD שהתמחה גם בגישה טיפולית הוליסטית כזאת או אחרת, בהכרח מביא גישה ואסטרטגיה טיפולית שונה מעמיתו הקונבנציונאלי לגמרי, ועדיין משתמש בהכשרתו ובמס' הרישום שלו במשרד הבריאות כרופא קונבנציונאלי לכל דבר ועניין.
ברכות,
אופיר
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Mar 02, 2010 | 18:22 |
|
|
עוד בעניין זה - אם אתה רואה את עצמך כמטפל בהילינג, או מקצוע אחר בו יש RCP אתה יכול להירשם לתקן באותו מקצוע.
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 19, 2010 | 10:52 |
|
|
היות והמכונים רוצים לספק את המרצה בעל הניסיון האולטימטיבי בתחום, מרבית המרצים בפרוצדורה כמו קורס פסיכומטרי הינם בוגרי מוסד להשכלה גבוהה ובעלי ציון פסיכומטרי אחלה.על מנת לעבור את המבדק הפסיכומטרי באופן או צורה הטובה ביותר, בתקופה האחרונה גם צעירים אשר בתהליכי סיום בית-ספר תיכון נרשמים לקורסי הכנה כמו קורס פסיכומטרי. בבדיקה הפסיכומטרית ישנם קריטריונים שונים ולא כל אחד מהם קל, בכדי להגדיל את היקף החומר הנלמד – דבר שמוסר לפעולה קורס פסיכומטרי אזור מכובד בפרוצדורה של הההכנה לבדיקה הפסיכומטרית. הבדיקה הפסיכומטרית מחולקת לשמונה חלקים, בזמן שקורס פסיכומטרי מכין את האדם אינדיבידואלית לכל הפרקים בצורה הכי סבירה.
במקביל ללימוד הכיתתי שבו הלימודים יותר קולקטיבים והיחס פחות אישי, יש הבדל גדול בין לימוד קורס פסיכומטרי עם מורה פרטי לבין לימוד בכיתה כאשר בלימוד האישי היחס הוא הרבה יותר אישי ואינטימי והלמידה מותאמת בדיוק לצרכים שלך.מפני שבהליך הלמידה שנוצרת הכרות אישית מינימלית בקשר עם המורה ומאפשרת גמישות רבה ונוחה בלוח הזמנים, שלמה נודלמן גורס שבחירת קורס פסיכומטרי אישי מומלץ ומותאם להמון בני אדם.על אף זה שקורס יקר יותר לא בהכרח יוקרתי משתלם ואיכותי יותר ובחירת קורס פסיכומטרי הינה בחירה חשובה העלולה להשפיע רבות על חייכם שרצוי להשקיע בה חשיבה רבה, היתרון ללמוד קורס פסיכומטרי אישי הוא שמתבצע מבחן דיאגנוסטי המאפשר למורה לדעת באופן או צורה הסבירה ביותר באילו חלקים בעקרון אתה פחות טוב ובעזרת זה הוא יכול למקד בנושאים אלו יותר. אז כדאי שיהיה לכם בהצלחה.
במדינת שוויץ ובשאר מדינות התבל קורס פסיכומטרי הוא הליך שכמעט כל בן גבר עובר, בהשוואה לשנים קודמות אשר קורסים כמו קורס פסיכומטרי לא היו קיימים. קורס פסיכומטרי הוא פעולה שכמעט כל בני הגבר מבצעים לפני שניגשים למבחן הפסיכומטרי, במטרה להעלות את הסיכוי להצליח בבחינה בצורה טובה יותר. קורס פסיכומטרי הוא פרוצדורה שמעלה לאדם הניגש למבחן הפסיכומטרי את סיכויי ההצלחה, משום שאנשי מחקר מציינים כי הבחינה הפסיכומטרית היא מבדק קשה ביותר. בדק שוק אומר כי בתקופה האחרונה עלה מספר המכונים שתפקידם הוא לתת קורס פסיכומטרי, בשל כמות בני הגבר הרוצים להתקבל לפקולטה הכי טובה לדעתם.עקב זה שתפקידו הוא לסייע לגבר לקבל ציון פסיכומטרי גבוה, למיטב ידיעתי קורס פסיכומטרי הוא קורס כדאי ממש.
בכל אופן המטרה היא למצוא את הקורס המיטבי עבורך שמבטיח תמורה לכספך, הירשמות לקורס פסיכומטרי בשנית צריכה לעורר מחשבה רבה אצלנו הרי רוב הסיכויים שלא פעם נתקלנו באלפי נציגים העומדים בקניונים ומאכילים אותך שקרים על כמה שהם קורס פסיכומטרי שנחשב הכי טובים בארץ.אם כי הקורס הינו מוזל ומסובסד מבדיקה כלכלית וגם אם הציון לא מושלם אפשר לנסות שוב ובשנית, קורס פסיכומטרי בזמן תיכון הוא אפשרות מצוינת ועדיפה יותר לתלמידים להתנסות בבחינת הפסיכומטרי.מאחר שמכוני קורס פסיכומטרי מנסים למשוך יותר ויותר גברים ונשים אליהם הם מרבים להשתמש במילים קורס אישי המעניק פרופרציה יותר אישי ואופטימאלי, קורס פסיכומטרי בקבוצה אינו מתאים לכל אחד מאחר שכמעט ואין פרופרציה אישי והלימודים מתבצעים באופן או צורה גלובלית יותר בד"כ בספקנות.
במטרה לסייע לכמה שיותר בני אדם להתקבל לאוניברסיטה יותר טובה, בעשור האחרון עלו מכוני הפסיכומטרי במספר- כך מראה בוחן שוק משנת 2010. קורס פסיכומטרי אינו קורס זול, לעומת למידה עצמית של האדם. קורס פסיכומטרי הוא קורס ייחודי ברחבי התבל, מכיוון שבכל אוניברסיטה או מוסד להשכלה גבוהה – משקל הבדיקה שמושפע מבחירת קורס פסיכומטרי עומד על כ50% בקבלה ללימודים במוסד להשכלה גבוהה.כש800 הוא הציון היותר טוב, ציון המבחן הפסיכומטרי נע בין 200 ל-800. בימים האחרונים חלק גדול מהנגשים למבחן הפסיכומטרי מבצעים הליך של קורס פסיכומטרי, בכדי להכשיר את עצמם למבדק בצורה העדיפה ביותר.
קישור מצורף:
קורס פסיכומטרי
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 03, 2010 | 17:52 |
|
|
רפואה סינית הינה שיטה בעלת עוצמת ריפוי טובה למחלות ולאבחון רפואי אם אתה מעוניין להשלים את הידע שלך ולילמוד גם כיצד גם מטפלים ומאבחנים בעיות אישיות לימודי רפלקסולוגיה אצל רחל חודדוב הקורס המומלץ ביותר היא פיתחה שיטה ייחודית שווה לנסות.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
| האם עיסוק בהפסקת עישון נחשב?
|
יואל |
|
|
Aug 12, 2010 | 14:54 |
|
|
היי,
רציתי לשאול האם עיסוק ב הפסקת עישון נחשב כמקצוע בתחום הבריאות? אני עברתי סדנה ל הפסקת עישון (לינק מצורף, אני לא רוצה לפרסם יותר מדיי...). אני מאמין שתחום זה מעט פרוץ בארץ ויש כלמני עוסקים בתחום, גם רופאים מסוגים שונים וגם כל מני מטפלים
תודה
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Mar 21, 2010 | 13:30 |
|
|
קראתי כתבה לגבי התיחסות הלשכה למטפלים שמעניקים עסוי טנטרי והבנתי שהם מוקיעים טיפול שכזה מצד חברי הלשכה אז איך זה שערן רוטשילד חבר ומעניק טיפולים שכאלה
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Mar 21, 2010 | 19:26 |
|
|
שלום איציק,
באם אתה מעוניין להגיש תלונה לועדת אתיקה כנגד מטפל זה או אחר אתה מוזמן לעשות זאת דר הערוצים המקובלים - פנה לועדת האתיקה של איגוד מקצועות העיסוי
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
| מנסה קצת להבין את התחום
|
lior |
|
|
Nov 15, 2009 | 22:35 |
|
|
שלום,
אני מנסה לחשוב איזה תחום ללמוד, אז כמובן המקום הטבעי הינו לחפש כאן וללמוד על התחומים השונים.
ראיתי שלל של שיטות שמופיעות באתר (70 אם אני לא טועה).
האם כל השיטות שמופיעות אכן הינם חלק מ"רפואה משלימה" לדוג'- אורה סומא,רייקי,הילינג,קריסטלים??
האם גם קלפים וטארוט הינם חלק מהרפואה המשלימה?
מה הפירוש של שיטה שאכן שייכת לרפואה משלימה?? מי/מה קובע???
נראה לי מאוד עפור כל הנושא- או יותר נכון מבלבל מאוד
אם אלמד אורה סומא אוכל לקבל מס' RCP כמו שאר התחומים- כי אני מעוניין לסיים ביום מהימים את הלימודים ושיכירו במה שלמדתי.
אשמח לקבל מידע
תודה מראש
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Nov 15, 2009 | 22:54 |
|
|
שלום ליאור,
תודה על השאלות החשובות. אנסה לעשות סדר בבלבול הקיים:
המושג רפואה משלימה הוא אחד מיני רבים המתארים את כלל המקצועות הנוגעים בבריאות ואינם מהמוסד הרפואי המערבי. המושג הזה נובע מהמקום של המקצועות השונים לעזור בשיפור הבריאות כהשלמה לרפואה הקונבנציונאלית. כך שאם היינו בהודו או סין, המושג רפואה משלימה לא היה נכון לגבי הרפואה הסינית או האיורוודה, ומה שהיה מתאים שם זה המושג רפואה מסורתית. ישנם גם ביטויים כמו רפואה טבעית שמתאימים לרוב המקצועות - אשר רותמים את יכולות הריפוי הטבעיות של הגוף/הטבע על מנת לעזור לאדם להירפא או להתמודד עם מחלות שפוקדות אותו.
כיום רווח המושג רפואה משולבת - אשר מדבר על שילוב בין הרפואה המערבית לרפואה המשלימה לכדי יצירת רפואה שלמה אצל האדם.
למעשה אין אדם או גוף אשר מכתיר תחום, התמחות, או מקצוע מסוים כרפואה משלימה, והמושג הזה שייך לנורמות חברתיות.
באשר ל RCP המצב שונה - RCP הוא תואר שנוצר ע"י האיגודים המקצועיים המהווים את הלשכה למקצועות בריאות משלימים בשנת 2007 במטרה להתחיל לעשות סדר בבלאגאן בתחום פה בארץ ולעזור לציבור להבחין בין מטפלים מוסמכים ומקצועיים לכאלה שאינם. כיום ישנם 12 מקצועות אשר בהם ניתן לקבל תעודת RCP, אלה אותם מקצועות המופיעים פה בתחתית האתר. במקצועות אלה קיימים איגודים מקצועיים אשר קובעים את הסטנדרטים להכשרה ולעיסוק במקצוע, להשתלמויות מקצועיות, כללי אתיקה ועוד.
RCP והלשכה אינם באים להגדיר מקצוע מסוים כרלוונטי או מקצועי לעומת מקצוע אחר, אלא באים להגדיר מטפל מסוים כמוסמך למקצועו לעומת מטפל אחר, שאולי אינו מוסמך ברמה שנקבעה ע"י האיגוד המקצועי. האיגודים המקצועיים גם מבחינים בין רמות מקצועיות של מטפל בתחומם, כך למשל יכול להיות מעסה מוסמך שלמד כ 500 שעות לעומת מעסה בכיר שלמד הרבה יותר.
לגבי השאלה מה ללמוד - כדאי שתתייעץ עם איש מקצוע שיוכל לעזור לך לבחון את הכישורים שלך ואת המקצועות האפשריים ולהתאים ביניהם. לשם כך ישנם יועצי לימודים במכללות השונות, כמו גם מאבחנים ויועצים בנושאי לימודים וקריירה. כמובן שכל התייעצות באה לסייע לך להתחבר לרצון האמיתי וליכולות שלך וכל בחירה צריכה לבוא בסופו של דבר מהלב.
אתה מוזמן לעבור על רשימת בתי הספר המוכרים ללמד את המקצועות השונים כאן באתר ולקבוע פגישות ייעוץ במקומות שנראים לך רלוונטיים. כל המוסדות שמופיעים באתר הלשכה הינם מוכרים למקצועות הרשומים ואם תסיים את לימודך בהם בהצלחה תוכל להתקבל לאיגוד המקצועי הרלוונטי ולתקן RCP של הלשכה למקצועות בריאות משלימים.
בברכה,
אופיר סלע, מטפל בשיטת לוסקי RCP
יו"ר הלשכה למקצועות בריאות משלימים
|
|
|
|
|
|
•
|
| ראשית, תודה על תשובתך המהירה
|
lior |
|
|
Nov 15, 2009 | 23:37 |
|
|
אבל לא כ"כ הבנתי מדבריך את התשובה.
למה ברשימה של הלשכה לא מופיעים גם תחומים כגון: פאנג שואי,קבלה,שחזור גלגולים,תקשור עם חוצונים. האם הם לא כמו כל שאר התחומים שלא מאוגדים?
אני מבין ש12 התחומים הרשומים מטה אכן חלק אינטגרלי אבל מה עם כל שאר התחומים שרשומים? הם חלק מהלשכה גם כן? האם כדי ללמוד אותם?
איפה עובר הגבול בין משהו מיסטי/רוחני לרפואה משלימה? דעת הציבור??
תודה
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Nov 17, 2009 | 07:35 |
|
|
אני מבין את הצורך שלך בהפרדה ברורה, אך האמת הגדולה היא שאין הפרדה ברורה - מי באמת יכול להגדיר שיטה אחת כרלוונטית ושיטה אחרת כלא רלוונטית? לפני 30 שנים רפואה סינית היתה נחשבת מיסטית והיום היא נחשבת מיינסטרים - מי יודע מה יקרה לשחזור גלגולים ותקשור עם חוצנים בעוד 30 שנים מהיום? הלשכה אינה עוסקת בהגדרת טיב שיטת הטיפול אלה בתקן איכות למטפל. אם שחזור גלגולים עובד עבורך ואתה מאמין בזה, מקבל מזה תוצאות - אחלה. אם היו מספיק מטפלים שעוסקים במקצוע הזה, והוא היה עומד בסטנדרטים הבסיסיים להכשרה שקבעה הלשכה, אזי שאין סיבה עקרונית לא להכיר במקצוע.
הסטנדרטים שנקבעו עומדים סביב כ 450 ש"ל שכוללים התמחות במקצוע מסויים, לימודי גוף האדם, אתיקה, יחסי מטפל-מטופל, היבטים משפטיים, אחריות מקצועית וכיוצ"ב.
מה שכדאי לך ללמוד בסופו של דבר זה מה שאתה מתחבר אליו באופן אישי, והגבול בין רפואה משלימה למשהו מיסטי רוחני הוא לגמרי גבול סובייקטיבי.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Nov 17, 2009 | 09:23 |
|
|
זה נכון לעבוד בצורה של "תו איכות" למטפל- כי בחיפוש ברשת אחר ביה"ס שילמדו את תחום האורה סומא לדוג', אני נתקל בכל מיני אנשים שמגדירים עצמם בתור "מורים" ו"מומחים" בתחום. לשאלתי על תוכנית הלימודים - הם מציגים לי תוכנית שמחולקת ל-3 רמות שכל רמה ניתן ללמוד אותה ולקבל תעודה בין 6 ימים ל-3 שבועות מקסימום.
במתכונת הנוכחית לאחר חודש וחצי אדם נקרא מטפל- לא יודע מה איתך, אך זה נראה לי כ"כ לא מקצועי- ואפילו שרלטני!!! ואתה יודע מה - מעצבן לחשוב שזה קיים ברשימה עם "שיטת לוסקי" או "ארומתרפיה".
למה זה מקומם? כי יש לי הרבה מאוד חברים שלומדים/למדו שנים רבות ועוסקים (בקושי רב אני חיב לומר) בתחום. ואני רואה עד כמה הם מחוייבים ועד כמה הם טובים ואוהבים את עיסוקם- ואז בא איזה תחום (ואני חיב לומר במקרה הנוכחי- הזוי!!!) ועומד באותה השורה עימם- בלשכה שאמורה להסדיר ולתת גושפנקה לתחום הרפואה המשלימה בישראל- נראה לי מוזר.
שאלה,
האם אתה מכיר ביה"ס או מורים שמלמדים אורה סומא בצורה רצינית ולא רק "מדפיסים תעודות".
דרך אגב, אני לא חושב שמכל הרשימה שמופיעה באתר, כל ה-72 המקצועות, עוברים לימודים מסיבים ומקיפים.
חבריי שלמדו במס' מכללות תחומים כגון :רפואה סינית והומאופתיה ואף תחומים פחות מוכרים כגון :אלבאום וטווינא. אני יכול לומר בצורה חד משמעית שהם אכן זכאים להיות חלק ממהלשכה למקצועות רפואה משלימה.
לא ניתן להשוות לימודים ונסיון טיפולי שרוכשים סטו' במשך 3/4 שנים ושהם מקדישים עצמם ללימודים (וגם שילמו ללימודים בהתאם, כן...), אבל ניתן לראות שהם החליטו שזה עיסוקם ובזה הם רוצים לעבוד- והם לומדים את התחום לעומק- ומומחים בו.
גם עו"ד שכל ציוניו בתואר היו נמוכים אך עבר את בחינות הלשכה מוכר כעו"ד- אם הוא טוב או לא, זה כבר תלוי בו וגם לא בטוח. אך לפחות יש לו את הבסיס ואותו היה חייב לעבור בהצלחה.
שהייתי בהודו למדתי רייקי במשך 3 ימים מלאים- האם אני מטפל ברייקי מוסמך למרות שעשיתי טיפולים בהודו לאנשים? אני יכול לומר שאני מכיר את התחום והתחברתי אליו מאוד אך לבוא ולומר שאני "מטפל" ועכשיו אני פותח קליניקה - זה פשוט לא יתכן שאחד כמוני יוכל להופיע בתור RCP? לפי מה שאני מבין היום- אז כן
אתה מבין את הבעיתיות שלי מאותה רשימה? שאני חושב קדימה לעוד 5 שנים מהיום, אני יודע שבטוח אני אהיה מוכר אם אלמד שיטת אלכסנדר,לוסקי (כמובן רפואה סינית). מקומם ברשימה מובן וטבעי.
הרבה אחרים- אני לא מבין את הימצאותם. (שים לב גם מיהם המטפלים הרשומים בלשכה... קצת חומר למחשבה).
אוי אוי אוי, אני מתחיל ללכת לאיבוד בכל הבלאגן שהולך בתחום- אף אחד לא יודע מי/מה הפרמטרים, מי מתאים להיות מטפל ומהם התחומים שמבדילים את הרפואה המשלימה (שכבר לא אלטרנטיבית ואף שואפת להיות אינטגרטיבית עם הרפואה המערבית) מהמיסטיקה.
מי בסוף נדפק-
המטופלים- שהם לא עושים מחקר שוק גדול מידי ומרומים ע"י אותם "מטפלים" כביכול.
המטפלים- שהשקיעו שנים מחייהם ומתייחסים אליהם כמו אל "מטפלי שקר כלשהו".
אני חיב לומר שאני מזועזע מהבלאגן שהולך וזה עוד טרם התחלתי ללמוד את התחום- חבל לי כ"כ על חבריי שזה המצב.
לא רואה איך המצב משתנה- דיי מאכזב אני חייב לומר.
אולי תצליח לעשות לי סדר- כי אני הלכתי לאיבוד...
נ.ב.
המון תודה על תשובותיך וזמנך- אני בטוח שיש לך דברים חשובים יותר לעשות מלענות לאיזה "מתעניין/מבולבל" שרק בתחילת דרכו בתחום.
בכל זאת אני מודה לך מאוד
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Nov 19, 2009 | 12:46 |
|
|
רשימת עשרות התחומים שמופיע באתר בחלק של "מאמרים ומידע" היא רשימת מידע - סיקור של המצב הקיים בארץ/בעולם. היא אינה רשימת מקצועות מוכרים להתמחות RCP מטעם הלשכה. בעולם קיימות מאות שיטות/גישות טיפוליות שנכנסות לקטגוריה של רפואה משלימה/הוליסטית ולא כולם הינם מקצועות בפני עצמם. טכניקות רבות מהוות כלי עזר לאנשים שהינם כבר מטפלים אשר מתמחים במקצוע מסויים.
ישנם 12 מקצועות אשר הוכרו עד היום לתקן RCP והם מופיעים בתחתית האתר עם קישורים לאתרי האיגודים המקצועיים בתחום. מקצועות אלה הוכרו על בסיס ההסדרה וההתמקצעות העצמית של האיגוד המקצועי בתחומם לאורך השנים וכולם עומדים בדרישות סף של התמחות במקצוע, ובנוסף לימודי גוף האדם ונושאים נוספים לקבלת תקן RCP.
באשר לאורה-סומא אני לא יודע לחוות דעה בנושא, כי איני מכיר אותו כלל, ולא ידוע לי שהלשכה אי פעם עסקה בנושא.
אין ספק שיש הרבה סדר לעשות בתחום ואנחנו רק בתחילת הדרך - צריך להתחיל מנקודה מסויימת, לעבוד עם הקיים ולמצוא את הפתרונות שייטיבו עם המטופלים והמטפלים כאחד לצורך מ(י)קצוע התחום כולו.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Feb 16, 2010 | 19:00 |
|
|
היי אם אתה רוצה אתה יכול להתייעץ איתי פה בפורום. יש מגוון כל כך רחב של נושאים הילינג רפלקסולוגיה רפואה סינית וכו'
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
מקרא:
ללא תוכן °